Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 21. szerda, Orsolya

Egy hosszú, nehéz év mérlege  
 

Egy éve nyerte meg László Imre és a korábbi, közösen induló ellenzék az önkormányzati választást Újbudán, kétharmados többséget szerezve a képviselő-testületben. Komoly tervekkel vágtak neki az ötéves periódusnak, ám a koronavírus-járvány és a nyomában járó gazdasági válság sok mindent átírt. Mit sikerült mégis megvalósítani az ígéretekből az első évben, miként működnek együtt a koalíció pártjai, és mi várható – egyebek mellett erről is kérdeztük a polgármestert. A közel másfél órás beszélgetés teljes terjedelmében megtekinthető az Újbuda TV műsorán, Újbuda Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján.

Fővárosi díjat kaptak pedagógusaink  

Bárczy István-díjat adott át két újbudai pedagógusnak Karácsony Gergely főpolgármester. A fővárosi önkormányzat elismerését a Budapesten működő közoktatási és gyermekvédelmi intézmények munkatársai kaphatják meg a helyi önkormányzatok pályázatai alapján. Idén a XI. kerületből Khoórné Rápolthy Beáta, az Albertfalvai Óvoda vezetője, valamint Salamon Péterné, az Újbudai Petőfi Sándor Általános Iskola tanára és igazgatóhelyettese vehette át a kitüntetést.

Milyen az újbudai menzakoszt?  

Felmérést végzünk a közétkeztetés minőségéről annak érdekében, hogy a szolgáltatást az igényeknek és a szükségleteknek megfelelően javítsuk.

Újabb számítógép adománnyal segít a TATA Consultancy Services  
 

A TATA Consultancy Services újabb számítógép adományokkal segíti az önkormányzat intézményeinek munkáját. A tavaszi ajándékok után most újabb számítógépeket ajánlott fel a 11. kerületben működő informatikai cég. A több éve tartó együttműködésnek köszönhetően a kerületi óvodák munkáját erősíti majd ez a támogatás. A 20 db asztali számítógép átadására október 7-én került sor az újbudai önkormányzat épületében.

Erősen meghúzza a nadrágszíjat a főváros  

Mintegy 69 milliárd forintos lyukat ütött a járvány a főváros önkormányzatának idei 300 milliárdos költségvetésében – közölte Karácsony Gergely főpolgármester a Fővárosi Érdekegyeztető Tanács múlt heti ülésén. A hiány oka elsősorban a bevételek csökkenése, amit a koronavírus-járvány okozott.

Őszi nagytakarítás  

Újbuda Önkormányzata és az Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft. idén is megszervezi őszi nagytakarítási programját a kerület közterületein. A kerületi lakosok az előző évekhez hasonlóan továbbra is igényelhetnek zöldhulladék-gyűjtő zsákokat. A megtelt zsákokat az FKF Zrt. ingyene sen szállítja el, kérjük, egyszerűen csak helyezzék el a szemetes edények mellett.

Megmarad a krízistámogatás az állásnélkülieknek  

Negyvenegy napirendi pontban döntöttek a képviselők az önkormányzat szeptember 24-én tartott testületi ülésén. Napirend előtt Jáger István, a XI. kerületi rendőrkapitányság vezetője tájékoztatta az egybegyűlteket a kerület közbiztonsági és rendészeti helyzetéről, valamint a kerületben hatósági karanténban lévők ellenőrzéséről.

Aprítékolási Akció Újbudán  

A házaknál történő aprítékolás rendszere némileg megváltozott, ugyanis Önkormányzatunk szeretné, ha minél több szerves anyag maradna helyben és hasznosulna a kertekben. Az aprítékolási akcióra 2020. év őszén kerül sor.

Újbuda testületi ülés élő közvetítése  

Tisztelt Érdeklődők!
A járványhelyzetre való tekintettel arra kérjük Önöket, hogy a képviselő-testület nyilvános ülésén való személyes részvételt mellőzni szíveskedjenek!

Az interneten köszöntötték Újbuda időseit  
 

1990 óta ünnepeljük október elsején az időseket, amikor az ENSZ közgyűlése ezt a napot az ő világnapjukká nyilvánította. Újbudán is évtizedes hagyománya van ennek a napnak. Ilyenkor rendszerint összegyűlnek a szép korúak, és a kerület vezetői személyesen köszöntik őket, majd a színpadon neves előadók szórakoztatják a hatvan feletti nézőket. Sajnos idén a koronavírus járvány miatt az önkormányzat arra kényszerült, hogy online ünnepelte meg az Idősek világnapját. Az Újbuda Televízió adásában és a világhálón László Imre polgármester köszöntötte a hatvan feletti újbudaiakat.

KÖZLEMÉNY  

Újbuda Önkormányzata tájékoztatást kapott arról, hogy a Dél-Kelenföldi Óvoda székhelyén, a Lecke utcában egy óvodapedagógus igazoltan koronavírus fertőzött lett. Az elsődleges kontaktnak számító, érintett óvodai csoport karanténba került, az ÁNTSZ pedig megkezdte a kontakt-kutatást.

Magyar Brand lett a 25 éves Fonó  

Az idén 25. születésnapját ünneplő Fonó negyedik alkalommal kapta meg a MagyarBrands díjat Kiváló Fogyasztói Márka kategóriában, amelyről minden évben az üzleti élet rangos képviselőiből álló zsűri dönt. 

Az aradi vértanúkra emlékezett Újbuda  
 

Az október 6-ai nemzeti gyásznapon Újbuda vezetése Schweidel József honvéd tábornok emléktáblájánál rótta le tiszteletét az 1848-49-es forradalom és szabadságharc Aradon kivégzett hősei és az első felelős magyar kormány vértanúhalált halt miniszterelnöke előtt.

Esélyek utcája online konferencia  

2020október1410:00

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata 2020. október 14-én 10 órai kezdettel Esélyek utcája online konferenciát szervez, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Megnyílt az ARC  
 

A járványhelyzet miatt szűk körben tartották meg a 20. ARC Kiállítás megnyitóját a Bikás parkban. A jubileumi eseményen részt vett Karácsony Gergely főpolgármester, László Imre, Újbuda polgármestere, Barabás Richárd alpolgármester, valamint az ARC alapítói, szervezői, köztük Geszti Péter reklámszakember, előadóművész is.

Egy legenda távozott: Elhunyt Tauber Zoltán  

11 évesen egy kézigránát miatt veszítette el mindkét karját, mégis teljesebb életet élt sokaknál. A legendás asztalitenisz bajnok, a parasport hazai úttörője példát mutatott sorstársai számára.

A BEAC kosarasai megkezdték az idényt  
 

A BEAC sikereinek a szurkolók is egyre inkább örülnek a Gabányiban, most már lehet menni drukkolni az NB1-es lányoknak, akik október 3-án a DVTK ellen, hazai pályán kezdik meg a bajnokságot.

Pályázat gyógyászati segédeszközök beszerzésére szociálisan rászoruló személyek számára  

A VICUS XI. Közalapítvány pályázatot hirdet szociálisan rászoruló személyek számára, életminőségük eredményes javításához nélkülözhetetlen gyógyászati segédeszközök beszerzésérnek támogatására.

Azok a XI. kerületi lakosok pályázhatnak, akiknek orvosilag igazoltan szükségük van gyógyászati segédeszközre, de jövedelmi viszonyaik miatt önerőből nem képesek a beszerzésére.

Oldalak

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.