Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 28. vasárnap, Valéria

Újbuda önkormányzata szűri az óvodák, bölcsődék munkatársait

Újbuda   |   2020, november 2 - 10:30
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda Önkormányzata a fenntartásában működő óvodák valamennyi dolgozója szűrését biztosította október 21-e és október 30-a között. Az eddigi eredmények azt mutatják, hogy a meghozott intézkedéseink eredményesek voltak, melyek betartásában a szülők is sokat tehetnek és sokan tettek is.

A 80-90 fős intézményi létszám mellett csak 3-4 főt találtunk, akik átestek a fertőzésen, és több esetben még jelenleg is benne vannak. Ez a mérés azt is eredményezte, hogy ezeknek a kollégáknak az otthontartásával sikerül reményeink szerint megállítani a fertőzés láncolatát az adott helyen. Sajnálatos, hogy ennek eredménye az is, hogy egy-egy csoport működését szüneteltetni kell.
Az iskolai őszi szünetre tekintettel kis létszámú csoportokat érintett ez az elmúlt héten. Az óvodai csoport óvodásai, a gyermekek hozzátartozói és a dolgozók kizárólag a rendkívüli szünet időszakának lejártát követően, tünetmentes állapotban látogathatják újra az óvodát. A rendkívüli szünet elrendelése és feloldása az Oktatási Hivatal jogköre, így önkormányzatunknak nincs lehetősége annak módosítására még részlegesen sem, például ügyeleti csoport biztosítására egészséges óvodapedagógusokkal tünetmentes gyermekek részére. A szünetelő csoportokról az adott intézmény honlapján tájékozódhatnak.
Ezen a héten – a járvány terjedésének megelőzése, korlátozása érdekében – az önkormányzat valamennyi bölcsődéjében sor kerül a teljes személyi állomány szűrésére. Az esetlegesen érintettség miatt szünetelő bölcsődei csoportokról az Újbudai Bölcsődei Intézmények honlapján tájékozódhatnak.
Tudjuk, hogy a rendkívüli szünettel érintett intézményekbe járó gyermekek szüleinek ez sok esetben nehézséget okoz, de kérjük türelmüket, együttműködésüket és nem utolsó sorban megértésüket.
Újbuda Önkormányzata - a jogi, szakmai és intézkedési lehetőségein belül - anyagiakat nem kímélve, továbbra is megtesz mindent a családok és a munkatársaink terheinek csökkentése érdekében.
Címkék: