Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 28. szerda, Vencel

Állatok világnapja a Bikás parkban

Újbuda Önkormányzata rendezvényt szervez október 8-án az állatok világnapja alkalmából a Bikás parki kutyafuttatónál.

Jelentkezzen számlálóbiztosnak!

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2022. október 1. és november 28. között Magyarország területén népszámlálást tart.

Lomtalanítás a XI. kerületben

Idén szeptember 21. – október 5. között kerül sor a XI. kerületben a 2022. évi lakossági lomtalanításra.

Ingyenes teszt 60 felettieknek

Lakossági tájékoztató ingyenes ellenanyagszint mérés, valamint ingyenes antigén gyorsteszt elvégzéséről.

Újbuda korelnökei

Dobay Kálmánné

Az elmúlt hetekben több idős újbudai lakos ért el fontos mérföldkövet. Bakai-Nagy Zita alpolgármester személyesen köszöntötte a 95 éves Gréti nénit, aki még mindig nagy energiával készít babákat, valamint a 95 esztendős nyugalmazott fizikatanárt, Dobay Kálmánnét. Ihász Lajosné és Rauscher János pedig egyaránt a 90. életéve betöltését ünnepelte.

Zöld irodák a gyakorlatban

A Követ Egyesület zöld irodáknak rendezett konferenciabeszélgetést, amelynek Újbuda Önkormányzata volt a házigazdája. A XI. kerületi Polgármesteri Hivatal az önkormányzatok között elsőként nyerte el – és nem csak egyszer – a Zöld Iroda minősítést.

Arany és gyémánt

Az 50., illetve 60. házassági évfordulójukat ünneplőket köszöntötték Újbudán, az önkormányzat nagy tanácstermében. A hagyományos esemény a járványhelyzet miatt két évig elmaradt, idén azonban mindazok megerősíthették házassági esküjüket, akik akár nemrég, akár 2020-ban vagy 2021-ben ünnepelhették az arany- vagy a gyémántlakodalmat. A szeptemberi ceremónián László Imre polgármester köszöntötte az egybegyűlteket, majd fogadással kedveskedtek a házastársaknak és hozzátartozóiknak.

Zöld piknik volt a Bornemissza téren

Idén második alkalommal rendezték meg a Bornemissza Zöld Civil Pikniket a Bornemissza téren. A programok között volt fecskefészekfestés, madárodú-barkácsolás, valamint régi és új kelenföldi fényképekből álló fotókiállítás is.

Megünnepelte magát Őrmező

Színes színpadi előadások, ugrálóvár, népi játszótér, arcfestés, kézműves foglalkozások és egyedi portékákat árusító pultok várták a látogatókat a 21. Őrmező Ünnepén a Költők parkjában.

Kiss & Go – biztonságos érkezés

Kiss & Go táblák segítik a szülőket a Bikszádi utcában, az Újbudai Teleki Blanka Általános Iskola előtt, illetve az Ercsi utcában, az Újbudai Mogyoróskert Bölcsőde előtt. Az intézmények vezetőivel közösen kialakított rendszer célja, hogy gyorsítsa a reggeli és a délutáni forgalmat, rendszerezze, illetve biztonságosabbá tegye a közlekedést a gyerekektől nyüzsgő helyszíneken.

Megtisztult a körtér

Közös köztisztasági akcióban tisztították meg az FKF, a Főkert, a BKK és a BKV munkatársai szeptember 21-én éjszaka és szeptember 22-én reggel – kézi és gépi erővel – a Móricz Zsigmond körtéri busz- és villamosmegállókat, valamint a metróaluljárót.

Új önkormányzati képviselők Újbudán

Átvette mandátumát a XI. kerület két új önkormányzati képviselője, miután szeptember 18-án időközi választást tartottak Újbudán. Az 5. és a 14. egyéni választókerület eddigi képviselője, Orosz Anna, illetve Bedő Dávid országgyűlési képviselő lett az áprilisi országos választáson, és a két tisztség összeférhetetlen.

Közigazgatás :

Felelős Vállalkozás Újbuda cím 2022.

Időpont: 
2022szeptember2013:15

Önnek is van kedvenc zöldségese, pékje? Vagy az Öné a kerület legügyesebb kezű fodrásza, műkörmöse, autószerelője? Nem csak kedves, és mestere a szakmájának, de sokat tesz a helyi kisközösségért, segíti a rászorulókat bármilyen módon? Itt az idő, hogy most Ön tegyen ezekért a vállalkozásokért, cégekért!

Több, mint futás

Több száz újbudai fiatalnak rendezett futóversenyt a Bikás Parkban szeptember 16-án az Újbudai Pedagógiai Intézet a Tabáni Spartacus Sport és Környezetvédő Egyesülettel közösen, a XI. kerületi önkormányzat támogatásával. A sportesemény az általános és középiskolás lányok és fiúk tájékozódási képességét és erőnlétét egyszerre állította kihívás elé.