Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 27. hétfő, László

Kezdődik a tanév

Újbuda   |   2020, szeptember 3 - 09:16
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda önkormányzata tanszercsomaggal segíti a családokat, az óvodai és bölcsődei dolgozók koronavírus tesztjének finanszírozásával pedig biztonságosabbá teszik a tanévkezdést.

Az elmúlt napokban újra ülésezett az újbudai operatív törzs. Győrffyné Molnár Ilona humánszolgálati igazgató és Gyurcsó Gyuláné Zsuzsa, az Újbudai Pedagógiai Iroda vezetője nyilatkozott a Negyedórának. Megtudtuk, hogy nagy figyelemmel készültek a gyermekintézmények újranyitására Újbudán, hiszen a fertőzöttek száma napról napra emelkedő tendenciát mutatott.

Újbuda önkormányzata valamennyi óvodai és bölcsődei dolgozót saját költségén letesztelt az elmúlt napokban. A szűréseket rendszeresen meg fogják ismételni, ha a járványveszély fokozódik, és az óvodát hosszabb időre elhagyó, majd visszatérő dolgozók számára is biztosítják az újabb szűrést.

Az ÚPI pedig készül a tanulmányi versenyeken legjobban szereplő diákok díjátadó ünnepségére, és a digitális oktatás módszereit bemutató továbbképzéseket szerveznek pedagógusoknak.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.