Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 25. szombat, Vilmos

HELYI ÉRTÉK - ÚJBUDAI TŰZOLTÓK - 2015.05.04.

Újbuda   |   2015, május 4 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

A XI. kerületi hivatásos tűzoltók életébe pillanthatnak be a kedves nézők most a Helyi Értékben. Önök is megnézhetik, hogy mit rejtenek az Újbuda központjában, a Tas Vezér utcában található parancsnokság épületének falai. A kiemelten fontos feladatot ellátó tűzoltó és katasztrófavédelmi szakemberek munkáját önkormányzatunk is nagyra értékeli és rendszeresen támogatja. Ennek is köszönhető, hogy a jól felszerelt egységek nemcsak Újbudán, de szomszédos kerületekben, sőt országos szinten is tudnak segíteni, ha szükség van rájuk.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.