Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 2. vasárnap, Petra

Tanulva játszanak a gyerekek a táborokban

Hírek   |   2022, július 5 - 17:20
Nyomtatóbarát változatSend by email

Rekordév lesz az idei: 225 ezer gyerek nyaral 2022-ben országszerte a különböző napközis és ott alvós helyszíneken – mondta Tóth Béla, a Taborfigyelo.hu vezetője. Újbudán is több ezer ovis, általános és középiskolás talál kedvére való tematikus tábort; külföldiek is. A XI. kerületben az egyik legnépszerűbb a Funside Egyesület Villányi úti és Gellért téri központja. A táborozók a kikapcsolódás mellett angol, informatikai, tenisz és robotikával kapcsolatos foglalkozásokon vehetnek részt a témában jártas felügyelők és tanárok vezetésével.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Itt az ősz, itt a nátha  

Egy hét bölcsőde vagy óvoda, majd két hét otthon betegen. A kisgyermekek ősszel egyik vírust kapják el a másik után, miután természetes ellenálló képességük nyáron, közösségi érintkezés híján, meggyengül. A gyakori megfázásokat azonban meg lehet előzni.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.