Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 11. csütörtök, Zsuzsanna, Tiborc

Látótér: Kele Juci

Hírek   |   2021, július 27 - 20:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Kele Juci festő-építész tavaly már az Eleven Ősz programsorozat keretében is épített egy köztéri installációt a Gárdonyi térre. Idén az Eleven Tavasz rendezvényén volt látható Juci újabb alkotása. Kivágott fa inspirálta az idei alkotást, ami a természet hiányára reflektált és szólított meg minket. A művésznő mindenkit apró hétköznapi “vállalásokra” inspirált, hogy együtt tegyünk egy élhetőbb városért, egy fenntartható, zöldebb jövőért. A természet szeretetéről, hitvallásról, alkotásról beszélgetett a különleges látásmódú művésszel Tallér Edina.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Tisztelt Választópolgárok!  

Budapest Főváros XI. Kerület Helyi Választási Bizottsága 2022. szeptember 18. napjára tűzte ki az önkormányzati képviselők időközi választását a XI. kerület Újbuda Önkormányzata közigazgatási területén kialakított, 5. számú és 14. számú egyéni választókerületekben megüresedett mandátumok betöltésére.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.