Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 11. csütörtök, Zsuzsanna, Tiborc

Látótér: Janikovszky János

Hírek   |   2021, szeptember 30 - 09:40
Nyomtatóbarát változatSend by email

2020-ban jelent meg a Janikovszky Éva eredeti feljegyzéseiből szerkesztett Naplóm 1938–1944 című könyv, amely az írónő fiatallány-korát meséli el. A kötetet a Móra Könyvkiadó gondozta. A megindítóan életszerű, hiteles naplóbejegyzésekből felismerhetőek azok az ironikus és sokszor szarkasztikus mondatok, amiket később, felnőttként is használt az írónő. Ezzel a könyvvel gyakorlatilag olyan irodalmi remekmű került az olvasók kezébe váratlanul, amely felülírta, amit eddig Janikovszky Éváról tudtunk. „Eddig azt hittük, első könyve az 1957-ben kiadott Csip-Csup, amelyet nem Janikovszky, hanem Kispál Éva néven, a Móra Kiadó igazgatónője, Fazekas Anna felkérésére írt. Most kiderült, hogy nem így van. Janikovszky Éva első könyve a Naplóm, amelyet 1938-tól 1944-ig vezetett.” A kötet megjelenésének körülményeiről és Janikovszky Éváról fia, Janikovszky János mesélt.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Tisztelt Választópolgárok!  

Budapest Főváros XI. Kerület Helyi Választási Bizottsága 2022. szeptember 18. napjára tűzte ki az önkormányzati képviselők időközi választását a XI. kerület Újbuda Önkormányzata közigazgatási területén kialakított, 5. számú és 14. számú egyéni választókerületekben megüresedett mandátumok betöltésére.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.