Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 28. szerda, Vencel

Lakópark épül Tóvárosban

Hírek   |   2022, május 3 - 13:40
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Kánai-tó partján magas minőségű, fenntartható lakópark építésére kapott engedélyt az Atenor. A belga ingatlanfejlesztő a megvásárolt 82 hektáros területen 900 lakást épít, revitalizálja az elhanyagolt tavat és jelentős tájépítészeti átalakításokat is végez. Az eddig főként irodaházépítéseiről ismert Atenor Lake11 Home and Park projektje a 2000-es évek elején megkezdett, két ütemig jutott tóvárosi ingatlanfejlesztés folytatásaként infrastruktúrát is épít a környéken.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda korelnökei  

Dobay Kálmánné

Az elmúlt hetekben több idős újbudai lakos ért el fontos mérföldkövet. Bakai-Nagy Zita alpolgármester személyesen köszöntötte a 95 éves Gréti nénit, aki még mindig nagy energiával készít babákat, valamint a 95 esztendős nyugalmazott fizikatanárt, Dobay Kálmánnét. Ihász Lajosné és Rauscher János pedig egyaránt a 90. életéve betöltését ünnepelte.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.