Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 2. vasárnap, Petra

Kulturált szórakozás a kulturális negyedben - Újbudai Nagykávéház

Hírek   |   2022, július 19 - 20:11
Nyomtatóbarát változatSend by email

Barabás Richárd a nemzetközi kapcsolatokért és a kultúráért felelős alpolgármester nemrég tért vissza Strasbourgból, ahol egyebek mellett az önkormányzat kulturális és zöld szemléletének összefüggéseiről tartott előadást. Az alpolgármester prezentációjával kapcsolatban a Budai Nagykávéház című műsorunkban a Bartók-negyed jelenéről és jövőjéről is beszélt.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Itt az ősz, itt a nátha  

Egy hét bölcsőde vagy óvoda, majd két hét otthon betegen. A kisgyermekek ősszel egyik vírust kapják el a másik után, miután természetes ellenálló képességük nyáron, közösségi érintkezés híján, meggyengül. A gyakori megfázásokat azonban meg lehet előzni.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.