Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 2. vasárnap, Petra

Ki fizeti a menzaköltség emelését? - Újbuda újság - LAPSZEMLE

Hírek   |   2022, szeptember 14 - 20:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Arc kiállítás a Bikás parkban október 9-ig, felhőtlen szórakozás, sok elgondolkodtató alkotás között. Az idei pályázat címe ennyi volt: Buborékok. Az újbudai önkormányzati testület úgy döntött átvállalja a menzaköltségek emelését idén. Olvashatnak egy remek és szórakoztató interjút a kiváló színésszel, Jordán Tamással, aki a kerületben töltötte gyermekkorát. S egy beszámoló arról, hogy elvették a kerületek utolsó lehetőségét, hogy beleszóljanak abba mi és hogyan épül a területükön. Újbuda újság.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Itt az ősz, itt a nátha  

Egy hét bölcsőde vagy óvoda, majd két hét otthon betegen. A kisgyermekek ősszel egyik vírust kapják el a másik után, miután természetes ellenálló képességük nyáron, közösségi érintkezés híján, meggyengül. A gyakori megfázásokat azonban meg lehet előzni.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.