Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 2. vasárnap, Petra

Dalok a szeles hegyről - Újbuda Nagykávéház

Hírek   |   2022, július 13 - 18:42
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbudáról indult a bluest és metált játszó csapat, a Tempest Hill. Fiatal srácok, még ha néha a hetvenes évek hangzását ismerjük fel dalaikból. Torzitós gitár, jó ritmusok, lehet rá a koncerten tombolni - miközben a szövegek fontos társadalmi kérdésekről, így a környezetvédelemről is szólnak - szóval még annál is több, hogy she loves you yeah, yeah, yeah.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Itt az ősz, itt a nátha  

Egy hét bölcsőde vagy óvoda, majd két hét otthon betegen. A kisgyermekek ősszel egyik vírust kapják el a másik után, miután természetes ellenálló képességük nyáron, közösségi érintkezés híján, meggyengül. A gyakori megfázásokat azonban meg lehet előzni.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.