Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 27. hétfő, László

Zöld volt az idei Eleven Tavasz

Újbuda   |   2022, június 14 - 14:11
Nyomtatóbarát változatSend by email

Megújult programsorozattal várta a helyieket és a Bartók Béla Boulevard-ra látogatókat az idei Eleven Tavasz május 20–22. között.

A nyárváró fesztiválon köztérről köztérre folytatódott az 1 művész 1 porta kezdeményezés, az érdeklődők izgalmas gasztrokínálattal is találkozhattak, családi és gyerekprogramokon vehettek részt, kiállításokat, színházat és művészeti workshopokat látogathattak. Az esemény forgalmas utcából igazi közösséggé varázsolta a Bartók Béla Boulevard-t, fókuszában a környezetvédelemmel, a zöld szemlélettel, még a workshopok növényi alapanyagokkal működtek. A korzózók Oláh Sándor Mindenki seper! című performansza részeként közösen seperhették tisztára a Bartókot, a gyerekek pedig a Gárdonyi téren felállított tanulópályán ismerkedhettek a közlekedési szabályokkal, vagy a felnőttekkel együtt kerékpáron ismerhették meg a környéket.
A fesztivál megrendezését 2022-ben az Insert Program támogatta, amely a UIA (Urban Innovative Actions) európai uniós városfejlesztési pályázat egyik nyertese. A rendezvény szakmai partnere a kirakART volt.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.