Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 29. csütörtök, Anonymus

Zöld sziget pályázat a zöldfelület fenntartásáért

Újbuda   |   2017, július 21 - 13:10
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda Önkormányzata 2017-ben is Zöld Sziget pályázatot hirdetett; a Környezetvédelmi Alapból 3 millió forinttal támogatná a lakók, társasházak és lakóközösségek közös zöldfelület megújítását. A támogatásra augusztus 15-éig lehet pályázni, az elbírálás időpontja augusztus 21.

Az önkormányzat célja, hogy segítse a társasházak kertjeinek rendezését, a lebetonozott felületeket beültetését, ágyások készítését; hogy közösségi munkával és szakember segítségével együtt tegyenek a környezetért.

A növények segítik a jó közérzet elérését, friss levegőt adnak és csökkentik a hősziget-hatást (a növényzettel fedett terület kevésbé sugározza vissza a hőt, elnyeli a csapadékvizet és párologtat a hőségben).

Gyakori probléma, hogy a társasházak megöregedett lakói nem bírják hatékonyan gondozni a kertet, a miközben a növények elszáradnak és cserére szorulnak. A Zöld sziget pályázat a növények cseréjére, a termőföld frissítésére és a tápanyag-utánpótlására is segítséget nyújt, a lehetőségekről itt lehet tájékozódni: http://kozigazgatas.ujbuda.hu/esemeny/kornyezetvedelmi-palyazatok/zold-sziget-kornyezetszepito-lakossagi-palyazat-0

Kérdés esetén a Budapest Főváros XI. kerület Újbudai Polgármesteri Hivatal Környezetvédelmi Osztálya áll rendelkezésre.

Újbuda