Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 25. szombat, Vilmos

Vízilabda Eb a villamoson

Újbuda   |   2014, július 14 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Alighogy befejeződött a futball-világbajnokság, máris itt a következő sportesemény, ráadásul már nemcsak a kivetítő előtt, hanem a helyszínen is izgulhatunk. Július 14–27. között idehaza zajlik a vízilabda-Európa-bajnokság, és a meteorológusok szerint alapvetően napos, nyárias idő lesz.

Ha tehetjük, látogassunk ki a mérkőzésekre, világhírű vízilabdázóink hatalmas szurkolótáborra számítanak a margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszodában. A férfi-, illetve a női csapat vezetői nem győzték hangsúlyozni, milyen kivételes lehetőség, hogy sportolóink hazai pályán küzdhetnek egy világversenyen. Benedek Tibor, a férfiválogatott kapitánya figyelmeztetett: sokat kell még várni a következő magyarországi tornára, ezért tudatosítani kell magunkban, hogy ez hatalmas esély. Merész András, a női válogatott kapitánya így nyilatkozott: „a lányoknak is szükségük van arra, hogy érezzék, sokan állnak mögöttük. Szeretnénk, ha a mutatott teljesítményünk alapján a torna második szakaszában őrjöngő tömeg lenne a lelátón”.
Ha pedig mégis a kivetítőhöz ragaszkodnánk, akkor szálljunk fel egy szurkolói villamosra, hiszen az ott elhelyezett monitorokon megismerkedhetünk mind a férfi-, mind a női válogatott játékosaival, nyomon követhetjük az Eb eseményeit, fényképes tudósításokat olvashatunk a sportág korábbi sikereiről – például a férfiak tavalyi világbajnoki győzelméről is. (A villamosok három vonalon közlekednek július végéig: a 24-esen a Közvágóhíd és a Keleti pályaudvar, az 50-esen a Határ út és a pestszentlőrinci Béke tér, valamint a 61-esen a Hűvösvölgy és a Móricz Zsigmond körtér között, menetrendjükről a bkk.hu oldalon találunk bővebb információt.)
A mérkőzések programja a waterpolo.hu oldalon található, belépőket a jegyed.hu oldalon válthatunk 800 és 3000 forint közötti áron.

K.V.

Vízilabda Eb a villamoson

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.