Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 20. szombat, Illés

Vízilabda BL - Hazai pályán szenvedett vereséget az OSC

Újbuda   |   2015, október 29 - 09:30
Nyomtatóbarát változatSend by email

Kétgólos vereséget szenvedett az OSC a vendég Jug Dubrovniktól a férfi vízilabda Bajnokok Ligája B-csoportjának 1. fordulóján. Az eredmény A-Híd OSC Újbuda - Dubrovnik 7-9. Legközelebb a második fordulóban, november 11-én nagy riválisával, Szolnok csapatával mérkőzik meg az OSC.

Kifejezetten veszélyes ellenfél várt szerda este a magyar bajnoki ezüstérmesre a Kondorosi úton: a Jug Dubrovnik, amely ott volt a legutóbbi Final Sixben, ahol az Egert verve jutott be az elődöntőbe, és lett végül negyedik.
A férfi vízilabda Bajnokok Ligája főtáblájának nyitókörében idegesen kezdett a Nyéki Imre Uszodában az OSC, a nyugodtabbnak tűnő horvátok már az első emberelőnyükből betaláltak (0-1). A higgadtabb folytatásnak meglett az eredménye: az újbudaiaknál a világbajnok Decker Ádám centerezett ügyesen (1-1). Létszámfölényben jutottak ismét vezetéshez a vendégek, aztán Kovács Gábor nagy lövéssel egyenlített (2-2). A második negyedben sokáig csupa sikertelen akciót lehetett látni mindkét oldalon, míg a duplázó Kovács lőtt kapufás gólt (3-2). Emberelőnyből egyenlített a vendégegyüttes, amely a nagyszünet előtt büntetőből visszavette a vezetést (3-4). A harmadik játékrészt a vb-aranyérmes Bátori Bence életerős távoli lövése nyitotta meg, de már az ellentámadásból betaláltak a horvátok, akik a következő emberelőnyös akciójukat sem hibázták el (4-6). Bátori újabb bombájával került közelebb az OSC, majd a montenegrói légiós Drasko Brguljan egyenlített nem kevésbé erős lövéssel. Hat másodperccel az utolsó szünet előtt viszont visszakerült az előny a Jughoz (6-7). A zárónegyedből csaknem négy perc lepergett már, amikor változott az eredmény: hat az öt elleni játék végén távolról Salamon Ferenc vette be a Dubrovnik kapuját (7-7). Ezután sokadszorra is emberelőnyből szerzett gólt a rivális, ráadásul egymás után két ízben is, így 9-7-re ellépett, innen pedig már nem volt visszaút az OSC számára.

Vincze Balázs az újbudaiak vezetőedzője az M4 csatornán elmondta, nem tud haragudni a játékosokra, akik erőn felül teljesítettek. Úgy véli, a horvát csapaton meglátszott, hogy 15 éve a nemzetközi vízilabda élmezőnyébe tartozik, ahova az OSC gyakorlatilag most került be. Hozzátette, a csapat nehéz helyzetben van rögtön az első mérkőzés után, de nem adja fel sem ő, sem a játékosai.

BL mérkőzést legközelebb november 11-én játszik az OSC, amikor is a Szolnoki Dózsa-Közgéppel csap össze.