Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 17. hétfő, Laura, Alida

Víz Világnapja: senki sem maradhat szárazon

Újbuda   |   2014, március 19 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Március 22. a Víz Világnapja. Ünneplését 1992-ben a Rio de Janeiro-i környezetvédelmi konferencián kezdeményezték, azzal a céllal, hogy mindinkább óvjuk, védjük a környezetet, elsősorban pedig a Föld vízkészletét. A Víz Világnapja alkalmával a megszokottnál is több figyelem irányul ember és víz évmilliókra visszatekintő kapcsolatára.

A Fővárosi Vízművek közel 2 millió ember számára biztosítja az ivóvizet. Magyarországon ma még nem kell attól tartanunk, hogy elapadnak folyóink, kimerülnek vízlelőhelyeink. Az azonban valós veszély, hogy felelőtlen magatartással elszennyezzük vizeinket és a talajt, amely ivóvízbázisaink fertőződéséhez vezethet. Ezért is olyan fontos, hogy a Víz Világnapján bemutassuk a víz és a vízszolgáltatás szerepét életünkben, megismertessük az érdeklődőket azzal a munkával is, amit a vízszolgáltatók az év 365 napján láthatatlanul végeznek – olvasható a Fővárosi Vízművek weboldalán.

Az elmúlt évekhez hasonlóan most is vízkóstoltatással, vizes fejtörőkkel, kvízzel és mozgó kiállítással (Infomobillal) várják az érdeklődőket március 22--23-án a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Március 23-án Nyílt Nap keretében pedig az építészeti szempontból is figyelemre méltó, aszimmetrikus kelyhű budafoki víztorony várja a látogatókat.

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. is csatlakozik a Víz világnapi rendezvényekhez. Március 21-23. között színpadi produkciók, versenyek, kóstolók, idegenvezetések várják az érdeklődőket a budapesti fürdőkben.

Érdemes ellátogatni az Erzsébet híd lábánál található ivókúthoz is, ahol ingyenes gyógyvízkóstolás lesz.
részletes program: www.vizvilagnap.hu

 Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.