Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 20. péntek, Bernát, Felícia

Vivicittá: amikor a Margitsziget is bedugul

Újbuda   |   2014, április 17 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbudaiak is remekeltek a 29. Telekom Vivicittá Városvédő Futáson, amely rekorddal vonult be a hazai sporttörténelembe. A tavasz hagyományosan legvonzóbb szabadidős eseményére több mint 20 ezren neveztek, amivel az idei volt minden idők legnagyobb létszámú budapesti Vivicittája.

Míg tavaly csaknem 16 ezer futó jelentkezett a versenyre, egy évvel később már több mint 20 ezren futottak a Telekom Vivicittá Városvédő versenyen. Ezzel ez minden idők második leglátogatottabb szabadidős sporteseménye Magyarországon, a top listán csak a tavalyi SPAR Maraton előzi meg.

Magyarország összesen 770 településéről neveztek az eseményre. A budapesti kerületek közül kiemelkedett Újbuda, 738 résztvevővel. Közülük a legidősebb a 66 éves Gyulai László 21 kilométerre, Gergely László pedig 7 kilométerre jelentkezett. A kerületiek közül a legjobb helyezést Zsiros Mihály érte el. Ő nyolcadik lett 10 kilométeres távon, közvetlenül megelőzve az ugyancsak újbudai Rezessy Gergelyt. A 21 km-es félmaratoni versenyben Kindl Gábor 10. helyen ért célba.

Dobor Dezső

 amikor a Margitsziget is bedugul

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.