Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 25. szombat, Vilmos

Virágültetés a kerületben

Újbuda   |   2022, május 16 - 09:31
Nyomtatóbarát változatSend by email

Közel harmincötezer egynyári növény – többek között bársonyka, begónia és petúnia – teszi színesebbé a kerületet.

A virágágyak beültetését komoly felkészülési időszak előzte meg, a szakemberek már a tervezéskor figyelembe vették, hogy a területek fekvése, fényviszonya, talajtulajdonságai és vízellátási lehetőségei milyen növényeknek kedveznek.
A parki kiültetések a héten kezdődtek, csütörtökön mintegy 13 155 palántát helyeztetett ki az Önkormányzat. A tervek szerint a hónap végére további 21 664 virággal bővülnek még a kerület parkjai és közterei. Az idei évben új ágyásokban is gyönyörködhetnek a virágot kedvelők, Kelenföld Városközpontnál mintegy 91 négyzetméternyi területet ültetnek be palántákkal.
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.