Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 25. csütörtök, Márk

Villám McQueen a gyepen

Újbuda   |   2018, május 28 - 15:37
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Bikás parki gyereknap előtti szombaton a közösségi házak is színes programokkal várták a kicsiket és szüleiket.

A Kelenvölgyi Közösségi Ház kertjében a meghirdetett programsorozaton több helyszínen várták programokkal a gyerekeket: volt kézműves foglalkozás, rajzsarok, arcfestés, lufihajtogatás, valamint ugrálóvár is. A helyszínen Szebeni Dóra közművelődési szervező hangsúlyozta: a közösségi házak minden évben a Bikás parki kerületi gyereknap előtt tartják saját gyereknapi rendezvényeiket, így az itt lakók családias hangulatban is eltölthetnek egy-egy napot. A rendezvényt Wendlerné Pirigyi Katalin önkormányzati képviselő nyitotta meg. Szerinte az ilyen események közösségteremtő- és megtartó ereje felbecsülhetetlen. Példaként említette Divényi Piroska Kerekítő foglalkozását.
Az Albertfalvi Közösségi Házban célja az volt, hogy a kicsik megismerjék szüleik kedvenc meséit, társasjátékait, diafilmjeit. A gyerekek a retró tárgyak, valamint a hetvenes, nyolcvanas évekről szóló beszámolók mellett az Ametist Bábszínház zenés marionett előadásában ismerhették meg Hamupipőke történetét. Ezt követően kézműves foglakozáson késztették el a főszereplő figuráját, illetve társasozásra is lehetőség volt. Az albertfalvi gyermeknap csúcspontja a retroédesség-evő verseny volt.

Az Őrmezei Piknik is ezen a szombaton zajlott, immár harmadszor. A gyereknapon Paprika Jancsi bábelőadást izgulhattak végig a legkisebbek, de itt is volt kézműves foglalkozás, arcfestés, ugrálóvár. Az egészséges életmód jegyében lehetőség volt a felnőttek test-zsír arányának megállapítására, valamint reflexvizsgálatra is. - Meseváros drámapedagógiai foglalkozása és a gyermekjóga is azt bizonyította, hogy érdemes a közösségi házat látogatni – mondta Keserű András, a közösségi ház vezetője. A Cirmos ligetbe érkezők végigjárhatták a ház kreatív és kézműves programjait bemutató „Kurzuskóstoló Korzót”, a baba-mama vásáron pedig babaholmikat vehettek.
A gazdagréti majális a Rajzfilmhősök jegyében telt, a közösségi ház udvarán Villám McQueen ejtette ámulatba a kicsiket. A Ford Mustangot egy helyi apuka vitte a helyszínre. - A mai csemeték körében kevésbé trendi az olvasás, a rajzfilmek annál inkább. A közös rajongás Elzáért és Villám McQueenért pedig összehozza őket – mondta Vonsik Vivien a GKH vezetője, főszervező. A programsorban volt jelmezverseny, Misi bohóc, a Fourtissimo zenekar pedig Jégvarázs című koncertjével kedveskedett. A tradíciókhoz híven idén is Tappancsfalat avattak a Gazdagréti Közösségi Házban.

T. K.