Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 24. péntek, Gábor, Karina

Vidáman töltik a nyarat a gyerekek a kamaraerdei táborban

Újbuda   |   2016, július 14 - 14:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

Vizes medence, kézműves foglalkozás, sport, kirándulás és színesebbnél színesebb programok. Erről szól a nyár azoknak a gyerekeknek, akik Újbuda Önkormányzata - mintegy 80 millió forintos - támogatásának jóvoltából a Kamaraerdei Ifjúsági Parkban táborozhatnak.

Stábunk Kamaraerdei Ifjúsági Parkban tett látogatásakor gyerekzsivajtól volt hangos a terület, ami egyértelművé tette: a kisiskolások jól érzik magukat egymással - nevelőik felügyelete mellett. Az önkormányzati napközis táborban nyaraló gyerekek létszáma évről évre növekszik, legtöbben augusztusban, a szünidő utolsó heteit töltik el itt.

Az Újbuda Önkormányzata által működtetett Kamaraerdei Nyári Napközis Tábor 1983-ban épült. 1984 óta minden év nyarán 4-500 gyermek nyári ellátásáról és a szabadidejük hasznos eltöltéséről gondoskodnak turnusonként 2 héten keresztül, 4-5 turnusban. Az idei évben 500 tanulót fogad a tábor, közülük közel ötvenen sajátos nevelési igényű gyermekek, 110-en pedig a hatályos jogszabályok alapján ingyen vehetik igénybe az étkezést – hangoztatta Homolay Károly táborvezető, aki egyben az Újbudai Gárdonyi Géza Általános Iskola igazgatója.

A gyerekek számára kiemelkedő programnak bizonyult Simicskó István honvédelmi miniszter látogatása, akivel együtt ebédeltek. A leves és tésztaétel elfogyasztása közben a nyaraló diákok felszabadultan kérdezgették a kerület országgyűlési képviselőjét, és ők is meséltek élményeikről. Kiderült, hogy számos program közül választhatnak; vannak például a szakrajvezetők által szervezett beszélgetések irodalomról, művészetekről, lehetőségük van kézműveskedésre, dráma-és népi gyermekjátékokban való részvételre. A táborvezetők szervezik a kézi-, kosár- és strandröplabdás sporteseményeket, informatikai oktatásokat és kirándulásokat. A táborban két medence van, délelőtt és délután másfél órát fürdőzhetnek a nyaralók. Emellett a gyermekek ellátogathatnak a Kamaraerdőbe, a Sziklakórházba, a Challenge Land kalandparkba, moziba, állatkertbe, a Margitszigetre.

A beszélgetések utáni emelkedett hangulatot tovább fokozta, amikor Simicskó István különleges ajándékokkal lepte meg a táborozókat. Foci-és kézilabdát, noteszeket, baseball sapkákat kaptak a gyerekek. Simicskó Istvántól megtudtuk, Újbuda Önkormányzata a napközis tábor működtetésére idén közvetlenül 35 millió forintot, valamint a tábor fenntartására közvetetten 40 millió forintot biztosított. A gyermekek táborba szállítását külön buszokkal az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. segítségével oldja meg az önkormányzat, 5 millió forint összegben.

T.K.