Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 12. péntek, Gyula

Vetélkedő a Gellért-hegyen

Újbuda   |   2017, május 26 - 15:30Nyomtatóbarát változatSend by email

Mintegy 250 kerületi diák vett részt a Madarak és Fák napja alkalmával a Gellért-hegyen tartott természetvédelmi versenyen. A csapatokat Hégli Imre, az önkormányzat környezetvédelmi osztályának vezetője köszöntötte.

A Madarak és fák napja alkalmából rendezett természetvédelmi vetélkedőt az önkormányzat évek óta támogatja. A gyerekeknek a verseny tíz állomását kellett végigjárniuk, ötöt a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, másik ötöt az Újbudai Pedagógiai Iroda munkatársai tartottak. Egy iskolából több csapat is nevezhetett, negyedik, ötödik illetve hatodik osztályosok egyaránt részt vettek a versenyen.

Kincses László a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület oktatási munkatársa elmondta, az állomásokat úgy állították össze, hogy verseny közben játékosan tanítsanak is. Képekkel, tollak, plüssállatokkal illusztrálták az oktatási anyagokat.

A vetélkedőn valamennyi csapat meglepően jól szerepelt: az utolsó helyezés is 80 százalék feletti teljesítményt nyújtott. Az első helyen a Lágymányosi Bárdos Lajos Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola valamint a Kelenvölgyi Általános Iskola osztozott.

H. S.