Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 28. szerda, Vencel

Vesztegzár idején is megjelent a Pont magazin

Újbuda   |   2020, április 9 - 09:10
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Pont magazin áprilisi száma kicsit más, mint a megszokott. Hiányoznak a lapból a programajánlók – és a programok is hiányoznak nagyon. Bezártak a kulturális és oktatási intézmények, az emberek jó része pedig otthon találta magát nemcsak esténként, de napközben is.

Az áprilisi írásokkal ebben az új, olykor nyomasztó helyzetben igyekszünk vírusmentes tartalmat, kulturális csemegéket kínálni. Beszélgettünk olyan művészekkel, akik nemrég még Újbudán készültek fellépni, kiállítani, és gyűjtöttünk online szórakozási lehetőségeket is.

Kollár-Klemencz László készülő családregényében örökölt sorsának jár utána. Címlapinterjúnkban a meghatározó zenei örökségről és hozzáállásról mesél. „Nem a színpad vonzotta, hanem maga a zenecsinálás, a komponálás. Ebben abszolút magamra ismerek” – nyilatkozta ükapjáról, a híres Öreg Banda alapítójáról.

A digitalizációval lépést tartó intézmények megpróbálják virtuálisan bevonzani szobafogságra ítélt közönségüket. A Raffaello születésének 500. évfordulójára rendezett nagy római kiállítás csupán két napig tartott nyitva – a képeket azóta online lehet megtekinteni. A mind népszerűbb podcastcsatornákra most még nagyobb lehet az igény, a podkaszt.hu gyűjtőoldalon mindenki találhat köztük kedvére valót. Akinek pedig régóta halogatott terve volt a tanulás, annak most kitűnő választás lehet egy online egyetemi kurzus.

Jó olvasást kívánunk a Mit Játsszunk társasjátékos vlogger házaspár üzenetével: a jelenlegi helyzetben se feledkezzünk meg a pozitív oldalról, hogy később ne csak szomorkodva vagy fogunkat összeszorítva emlékezzünk életünk e különös időszakára.

Címkék: 
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda korelnökei  

Dobay Kálmánné

Az elmúlt hetekben több idős újbudai lakos ért el fontos mérföldkövet. Bakai-Nagy Zita alpolgármester személyesen köszöntötte a 95 éves Gréti nénit, aki még mindig nagy energiával készít babákat, valamint a 95 esztendős nyugalmazott fizikatanárt, Dobay Kálmánnét. Ihász Lajosné és Rauscher János pedig egyaránt a 90. életéve betöltését ünnepelte.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.