Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 22. hétfő, Csilla, Noémi

Versmaraton volt Őrmezőn

Újbuda   |   2015, április 16 - 00:26Nyomtatóbarát változatSend by email

A versek szeretete hozza össze az őrmezeieket évről-évre a Költők Parkjában. A Költészet Napja alkalmából a környékbeliek egész napos versmaratonnal ünnepeltek.

Versmaratonnal ünnepelte a költészet napját a kerület vezetése és az őrmezeiek április 11-én. A Tarka színpad színészei Kormos Istvánra, Kálnoky Lászlóra és Zelk Zoltánra emlékeztek, Hoffmann Tamás polgármester valamint Wendlerné Dr. Pirigyi Katalin és Junghausz Rajmund önkormányzati képviselők pedig koszorúkat helyeztek el a költők domborművénél. Az ünnepség díszvendége Bradányi Iván többszörös Emerton-díjas dalszövegíró, író, költő, műfordító volt, akit 85-ik születésnapján köszöntött a polgármester. Bradányi Iván 1930. április 11-én született és közel nyolcvan éve él a kerületben.

Preisinger Éva, az Újbudai Kulturális Intézet igazgatója elmondta, hogy a Költészet Napja alkalmából tizennegyedszer koszorúznak, Maratoni Versmondás pedig ötödik éve van Őrmezőn. Az eseményre a városrész valamennyi oktatási intézményéből, köztük a Kossuth Gyermekotthonból, a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskolából, az Őrmezei Általános Iskolából, a Napsugár, Neszmélyi úti és a Mozgolódó Óvodából is érkeztek gyerekek. Az eseményen több mint száz gyerek vett részt vett, közülük legtöbben Zelk Zoltán verset választottak, de szavaltak Petőfitől, Aranytól, Romhányitól és Varró Danitól is. - Sok szenior és fiatal is jön a rendezvényre, de van olyan, aki csak szaval és már megy is tovább – mondta Makrai Rita az Őrmezői Morus Szent Tamás Egyesület elnöke. Szerinte sokakról nem is gondolnánk, hogy mekkora művészek, hogy milyen szépen szavalnak verseket.

Király Nóra alpolgármester gyermekeivel érkezett és szavalt a rendezvényen. Elmondta: mind a négy beszélni tudó gyermeke lelkesen tanulta a verseket, de nagyon izgultak, mert még nem álltak színpadon.

A záró verscsokorban Engelbrecht László idézte meg Kosztolányi Dezsőt, az eseményen felléptek a Weiner Leó Zeneiskola rézfúvósai is.

H.L.