Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 23. kedd, Lenke

Véget ért a kerületi helytörténeti verseny

Újbuda   |   2017, június 1 - 11:31
Nyomtatóbarát változatSend by email

Tíz iskolából érkeztek diákok a III. Etele Helytörténeti Verseny döntőjére az önkormányzat épületébe. Az első fordulóra 24 intézményből adtak be pályamunkát, a döntőbe a legjobbak kerültek.

Kérdőívvel, Újbuda újsággal és PONT Magazinnal felvértezve versenyeztek a gyerekek az Etele Helytörténeti Verseny döntőjében. A résztevők feladata volt egy feleletválasztós teszt kitöltése, illetve egy feladatlap kérdéseire is választ kellett adniuk az intézmény dolgozóinak segítségével, valamint az Újbuda újság és a PONT Magazin alapján.

A tesztkérdések egyike volt például, hogy hány iskola található a 11. kerületben, ki alapította a Karinthy Színházat, illetve ki alapította Albertfalván a bútorgyárat. – Volt olyan feladat is, amelyben Őrmező római kori múltjáról, vagy Gellért püspök legendájáról is számot kellett adniuk a versenyzőknek - ismertette a részleteket Farkas Krisztina önkormányzati képviselő, aki Tóth Annával együtt szervezte és bonyolította le a programot.

A történelmi tudás mindenképp hasznosnak bizonyul, legyen szó felnőttről vagy gyerekről – mondta Molnár László oktatásügyért is felelős alpolgármester. Úgy véli, aki jól ismeri a múltat, könnyedén felismeri a jelen helyzeteit és boldogabbnak találhatja magát a jövőben.

A zsűriben önkormányzati, bizottsági elnökök, nyugalmazott és jelenlegi iskolaigazgatók valamint helytörténészek ültek. A legeredményesebb résztvevők a kerületi cégek, egyesületek és Farkas Krisztina felajánlásait vihették haza.

T. K.