Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 2. csütörtök, Karolina, Aida

Válogatott játékosokkal erősített az OSC

Újbuda   |   2015, augusztus 18 - 09:33
Nyomtatóbarát változatSend by email

A bajnoki ezüstérmes OSC férfi vízilabdacsapata két fiatal, már a válogatottnál is számításba vett mezőnyjátékossal, illetve egy kapussal erősítette meg keretét.

Két, - már a felnőtt válogatottban is bemutatkozott- mezőnyjátékos mellett, egy kétszeres Universiade győztes kapust láthatunk ezentúl OSC-s színekben. A 21 éves Német Toni a Vasastól kerül az újbudai klubhoz, ahogyan azt az oscwp.blog.hu oldalnak elmondta, több csapattól kapott megkeresést, végül Benedek Tibor szövetségi kapitány tanácsára döntött úgy, hogy a Kondorosi útra igazol.
A mindössze 17 éves Nagy Ádám - aki Szlovákia ellen már a felnőtt válogatottban is bemutatkozott - az UVSE csapatától került az együtteshez: "Döntésemben a legnagyobb szerepet az OSC játékosállománya játszotta, hiszen minden mérkőzésen és minden edzésen a magyar vízilabda krémjétől tanulhatok, leshetek el dolgokat. Feltételezhetően itt kevesebb játéklehetőséghez jutok majd, mint az UVSE-nél, de most a legfontosabb feladatom, hogy beletanuljak a profi sportolói létbe."
Szintén a Vasastól érkezett a csapathoz a kétszeres Universiade-győztes kapus, Barabás Botond, aki személyes céljai között említette a magyar bajnokság megnyerését, melyre szerinte az OSC "sokkal jobb esélyt nyújt".

A tavalyi, két döntőt is megjárt csapatból összesen két játékos - Szentesi Ádám és Varga Viktor - teszi át székhelyét a Kondorosi útról a Margit-szigetre, ahol az UVSE sikeréért dolgoznak majd - olvasható egy másik blogbejegyzésben.

Újbuda/MTI