Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 21. kedd, Konstantin

Ünnepi fények gyúltak advent első vasárnapján

Újbuda   |   2017, december 4 - 12:30Nyomtatóbarát változatSend by email

Az Újbudai Karácsonyi Vásáron, ökumenikus szertartást követően, meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját és felkapcsolták a Kőrösy József sétány ünnepi díszkivilágítását.

A színpadon elsőként Csernus László önkormányzati képviselő köszöntötte a rendezvényre érkezőket. Felhívta a figyelmet az ünnepi várakozás valódi lényegére: hogy érdemes megállni, elgondolkodni és szeretteinkkel foglalkozni a karácsonyi ünnepeket megelőző hajsza helyett. Szerinte nem csak gyertyával, vagy ünnepi díszkivilágítással lehet fényt gyújtani, hanem lelkünkben is fontos, hogy világítsunk, hogy a szeretet világosságában észre vegyük egymást, hogy felismerjük mire van szükségük szeretteinknek, embertársainknak. Csernus László hozzátette: ezek az értékek az önkormányzati munkában is fontosak, nemcsak a karácsonyi előkészületek idején, hanem az év minden napján. Képviselőtársaival és a kerület vezetésével az elmúlt évben is arra törekedtek, hogy színesebb, jobb, biztonságosabb, nyugodtabb legyen az élet Újbudán.

Ezt követően a képviselő a Bárdos Lajos Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola gyermekkórusának egyik tagját kérte meg, hogy a színpadon elhelyezett kapcsolóval kapcsolja fel az az ünnepi díszkivilágítást. Az iskola énekkara különleges karácsonyi dalokkal emelte az ünnep fényét, a kórust Török Andrea karvezetésével.

A közös, ökumenikus, adventi gyertyagyújtás előtt a kerületi egyházak három képviselője beszélt az adventről, a karácsonyra való lelki felkészülésről. Blázy Márta, Kelenföld evangélikus lelkésze, Forgács Alajos, a Szent Gellért templom plébánosa, valamint Molnár Sándor, a Külső-Kelenföldi Református Egyházközség lelkipásztora tette áldottá rövid, mindenkihez szóló prédikációkkal a közös ünneplést. Végül Gyorgyevics Miklóst, Újbuda egyházügyi tanácsnokát szólították a színpadra, aki meggyújtotta az első gyertyát az adventi koszorún.

Az Újbudai Karácsonyi Vásár hivatalos megnyitóját Németh Gábor bűvész előadása zárta. A vásár karácsonyig minden nap finom illatokkal, különleges, egyedi kézműves termékekkel várja a Kőrösy József sétányon azokat, akik szeretnék szeretteiket kedves és értékes ajándékkal meglepni.

D. B. S.