Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 24. kedd, Eszter, Eliza

Újragondolták a Dohánygyár épületeit

Újbuda   |   2015, szeptember 27 - 09:20
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Lechner Tudásközpontról és az egykori Dohánygyár épületével kapcsolatos előadásokat tartottak a Corvinus Egyetem tájépítészeti workshopjának végén a mester szakos hallgatók, szeptember 25-én. Feladatuk szerint a komplexum jelenlegi hasznosítását gondolták újra.

Intenzív héten vannak túl a mesterszakos tájépítész hallgatók és egyetemi tanáraik. A Lechner Tudásközpont meghívására a Budapesti Corvinus Egyetem tájépítészeti karának hallgatói szokásos féléves műhelyhetükön vettek részt az egykori Dohánygyárban. Almási Balázs egyetemi docens, konzulensként támogatta a hallgatókat, akiknek a gyárterületet, a tudásközpontot, a készülő gépház-átalakítást kellett továbbgondolni és bemutatni elképzeléseiket a hét utolsó napján.

Hat csapat, hat különféle módot vázolt fel: Klotz Veronika és Palásti Genovéva a közlekedés és a parkolás kérdését vizsgálta, és a tudásközpont dolgozóinak igényére elsősorban örökzöld növényekkel teli, pihenésre alkalmas, nagyméretű zöld területet alakított ki tervében. A csapatok koncepcióiban közös volt, hogy mindegyik a terület gyárjellegére utalt.

A munka során a hallgatók közös térben alkottak, ezért egymás impresszióira szinte azonnal tudtak reagálni a csapatok. A gyárépület inspiráló hatásának tudható be, hogy a diákok akár éjszakáig is dolgoztak. - A munkában az egyetem két különböző évfolyamának diákjai vettek részt, de munkáik színvonala között nem volt eltérés – mondta az egyik konzulens.

K.V.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Charity Feszt a Dürer Kertben  

A hajléktalanok megsegítéséről és az ukrán menekültekért szervezett akciójáról ismertté vált Budapest Bike Maffia a hétvégén rendezte meg a Charity Fesztet, a civil szervezetek fesztiválját a Dürer-Kertben.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.