Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 26. csütörtök, Fülöp, Evelin

Újra kinyitnak az Újbuda 60+ Program központjai

Újbuda   |   2020, június 24 - 11:25
Nyomtatóbarát változatSend by email

Július 2-án újra kinyitnak a 60+ programközpontok, és újraindulnak a programok.

Július 2-án újra kinyitnak a 60+ programközpontok, és újraindulnak a programok, amelyeket kizárólag az alábbi szabályok betartásával lehet igénybe venni:

- a bejáratnál ellenőrzik az ügyfelek testhőmérsékletét (no-kontakt hőmérővel);

- a szájmaszk hordása a programközpontokban az ott-tartózkodás ideje alatt végig kötelező;

- a fertőtlenítőszeres kézmosás biztosított és több alkalommal (tevékenység szerint) javasolt;

- a 1,5–2 méteres távolság megtartása minden helyzetben és helyiségben kötelező;

- a foglalkozásokon a korábbi maximális részvételi létszám felét tudjuk fogadni.

A nyitvatartás változatlan: a Bölcső utca 3. alatti programközpontunk hétköznaponként 8.–12 óráig, a Kérő utca 3. alatti 9–14 óráig várja az érdeklődőket.

A júliusi programokról és szolgáltatásokról érdeklődni lehet július 2-tól a helyszíneken, valamint minden hétköznap 8–14 óráig a 372-4636-os telefonszámon, az idosbarat.ujbuda.hu honlapon és az Újbuda 60+ Program Facebook-oldalon.

Kezdő számítógépes tanfolyamok indulnak

A karantén időszakában a korlátozások miatt sok minden kizárólag interneten volt elérhető – például bevásárlás, szórakozás, kapcsolattartás, hivatalos ügyintézés –, még jobban megnehezítve azok életét, akik nem rendelkeztek számítógéppel vagy a szükséges ismeretekkel. Rájuk gondolva kezdő tanfolyamokat hirdet a 60+ Program a nyáron. A tanfolyamot kizárólag azok számára indítják, akik korábban még nem használtak számítógépet, de szeretnének megismerkedni vele.

A tanfolyamokra július 14-től lehet jelentkezni folyamatosan és személyesen minden hétköznap 9.30–13.30 óráig a Kérő utcai programközpontban. A csoportok szervezése a jelentkezések alapján történik. Kérjük vigyék magukkal 60+ kedvezménykártyájukat, személyi igazolványukat és lakcímkártyájukat. A tanfolyam ingyenes.

A teljesen kezdőknek ingyenes oktatóanyag is készült, amelyet július 14-től kereshetnek a programközpontokban. Mindezek mellett a számítógépes segítségnyújtást és a gyakorlási lehetőséget is kibővítve, nagyobb óraszámban lehet igénybe venni a nyár folyamán.

Címkék: 
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Vadvirágos rétek Újbudán  

Folytatódik a tavaly elindított Vadvirágos Budapest program: idén a tapasztalatok alapján kissé változtak a kijelölt területek, amelyek a 6 millió négyzetméter intenzíven fenntartott fővárosi gyepnek összesen 4,5 százalékát teszik ki.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.