Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 26. szombat, Virág

Újjászületik a Bohócos játszótér

Újbuda   |   2022, augusztus 16 - 14:44Nyomtatóbarát változatSend by email

Nemcsak kibővül, de teljesen meg is újul a Beregszász téri Bohócos játszótér és az azt körbeölelő park, ahol lesz sport-fitnesz terület és futókör is.

A Bohócos játszótér területe a jelenlegi mintegy 1000 négyzetméterről 1600 négyzetméterre bővül – tudta meg lapunk a beruházótól, vagyis Újbuda Önkormányzatától. Több korosztály igényeinek megfelelő játszóeszközöket telepítenek: a kisebbeknek csúszdás mászóvárat, homokozót, hintákat, rugós játékokat, trambulint, a nagyobbaknak hálós-forgó mászókákat, ügyességi eszközöket. A jelenlegi jó állapotú játékok a szükséges javítások, felújítások után visszakerülnek, a rossz állapotúakat elbontják, helyükre hasonló funkciójú új eszközök kerülnek. A gyermekek biztonságát ütéscsillapító burkolatok szolgálják: a kicsik területén öntött gumiburkolat, a nagyok játékterén ütéscsillapító homokfelületek. A területre több pad, ülőke, hulladékgyűjtő kerül, lesz új ivókút, a homokozót pedig napvitorla árnyékolja majd. A játszótér jelképe, a fából készült bohócszobor nagyon elkorhadt, így helyette új bohóc várja majd a gyerekeket.
A kerítésen kívüli részen megmarad a sokak által kedvelt minifocipálya, és felújítják a kosárlabdapályát. Új sportterületként szabadtéri kondiparkot alakítanak ki, a park körül pedig 275 méteres futókört hoznak létre.
A játszótéren belül és a külső területen is megújulnak a zöldfelületek: hét fát, közel 2000 cserjét és 2500 évelő növényt ültetnek ki. A belső zöldfelületekhez és az ágyásokhoz automata öntözőrendszer készül. A megújult parkot várhatóan ősz végén adják át.