Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 22. hétfő, Magdolna

Újbudáról indult a Biztonságos Óvoda Kupa

Újbuda   |   2019, május 2 - 08:56
Nyomtatóbarát változatSend by email

Idén harmadik alkalommal rendezték meg Újbudán a Biztonságos Óvoda Kupát. A cél, hogy a gyermekek az óvodában elsajátított közlekedési tudásukat izgalmas feladatokon keresztül mélyítsék el és játékosan foglalkozzanak a közlekedésbiztonsággal.

A Gazdagréti Óvoda Aranykapu telephelyének óvodásai nyerték az idei Biztonságos Óvoda Kupát az Újbudai Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermében megrendezett játékos vetélkedőn. Rákócziné Adamecz Bernadett óvodapedagógus elmondta: rendszeresen gyakorolnak az óvoda közelében lévő szabadtéri KRESZ-pályán, és a kicsik év közben is sokat tanulnak a közlekedés szabályairól. Fontos, hogy a szülőket is bevonják a játékos nevelésbe. A részt vevő gyerekek Zebra Zebivel és Misi bohóccal is találkoztak, miután végigmentek a közlekedési pálya állomásain.

A vetélkedő utáni díjátadón Molnár László alpolgármester kiemelte: a kerületben nagy hangsúlyt fektetnek az óvodáskorúak környezet-, illetve közlekedéstudatos nevelésére. A kerületben érvényesülő pedagógiai gyakorlat meghálálja magát, hiszen a gyerekek örömmel vesznek részt a programokon, a játékos formában megszerezhető ismereteket könnyedén elsajátítják, legyen szó a bolygó vagy önmaguk és közlekedő társaik védelméről. Az önkormányzat ezzel nem csak a kerületieknek mutat jó példát, a mára országossá vált Biztonságos Óvoda Kupa program ugyanis 2016-ban Újbudáról indult – emlékeztetett az alpolgármester.

A XI. kerületben idén harmadik alkalommal rendezték meg a versenyt a Közlekedéstudományi Intézet és az önkormányzat humánszolgálati igazgatóságának munkatársai az óvodás csoportok számára. A programban megismert feladatok segítik az intézmények közlekedésre nevelési tevékenységét, érzékenyítik a gyermekeket a megfelelő közlekedési kultúra iránt, ezáltal támogatják a kora gyermekkortól felépülő és élethosszig tartó tanulás szemléletének terjedését a közlekedési ismeretek kapcsán is – mondta Berta Tamás, a Közlekedéstudományi Intézet vezetője. Hozzátette: biztos benne, hogy az újbudaiak – mint a kerületből induló kupa úttörői – minden sofőr számára felismerhetők lesznek udvarias, előzékeny közlekedési magatartásukról.

(T. K.)