Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 21. vasárnap, Dániel, Daniella

Újbudán tart az 1-es villamos felújítása

Újbuda   |   2014, április 8 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbudára értek az 1-es villamos vonalának munkálatai, ezért több helyen változott a közlekedési rend a kerületben. A korlátozások érintik a 114-es és a 214-es buszok közlekedését is.

Április 7-étől az 1-es villamos hosszabbításának építési munkái miatt a BKK lezárta a XI. kerületi Hengermalom utat a Szerémi út és a Fehérvári út között. Ezért az Etele útról csak a Fehérvári útra, az ellenkező irányból érkezők pedig csak a Szerémi útra tudnak kanyarodni. Egyirányú lett a Prielle Kornélia utca Nándorfejérvái út és a Szerémi út közötti szakasza a Szerémi út irányába.

A Rákóczi híd felől érkezők a Dombóvári úton át továbbra is elérik a Fehérvári utat, a Dombóvári út a Nándorfejérvári úttól a Fehérvári út felé azonban egyirányú. A Sopron utca egyirányú szakasza - a Hauszmann Alajos utca és a Hengermalom utca között - ahogy eddig, továbbra is megközelíthető, a Sopron utca Hengermalom utcától délre eső szakaszát a Sztregova utcán keresztül lehet elérni. Kétirányú lett a Nándorfejérvári út a Hengermalom utca és Bánát utca közé eső részen.

A Hengermalom út lezárásával együtt a Fehérvári úti csomópontban vízvezeték-szerelési munkák kezdődtek ezért április 14-ig a Fehérvári úton a Hengermalom út kereszteződésénél csak egyenesen a centrum felé lehet haladni; a Fehérvári úton kifelé haladó irányban pedig csak egy sáv vezet egyenesen.

A forgalomkorlátozások miatt várhatóan két hétig a Kosztolányi Dezső tér felé a Kondorosi út–Tétényi út–Etele út módosított útvonalon közlekedik a 114-es és a 214-es busz, ezért nem érinti az Andor utca és az Etele út/Fehérvári út megállót. Módosított útvonalán mindkét járatra a 213-as busz Nyéki Imre Uszoda, Csurgói út, Bornemissza tér és Puskás Tivadar út megállóiban lehet felszállni.

BKK

Újbudán tart az 1-es villamos felújítása