Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 5. kedd, Adorján, Adrián

Újbudai tűzoltósiker Orosházán

Újbuda   |   2015, augusztus 31 - 15:25
Nyomtatóbarát változatSend by email

Idén Orosházán tartották a Legerősebb Tűzoltók Nemzetközi Tűzoltó Versenyét augusztus 29-én. A 35 fokos hőségben 120 tűzoltó mérte össze fizikai állóképességét és kitartását. A versenyfeladatok között volt tömlő felhúzás, lépcsőfutás, palánk átugrás, valamint 80 kilogrammos bábú cipelése 80 méteres távon.

A nemzetközi eseményre Magyarországon kívül Szerbiából, Romániából és Szlovákiából is érkeztek tűzoltók. A megmérettetésre hazánkból az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság központi, területi és helyi szerveinek hivatásos állománya, az önkormányzati tűzoltóságok állománya, valamint a főfoglalkozású létesítményi tűzoltóságok dolgozói nevezhettek.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság több tűzőrsége megjelent. A XI. kerületi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság C-szolgálati csoportjában szolgálatot teljesítő tűzoltók közül ketten is indultak a résztvevők között. A 30 év alatti kategóriában Józsa Zoltán tűzoltó törzsőrmester harmadik, a 30-40 év közötti kategóriában Nagy László tűzoltó főtörzsőrmester hatodik helyezést ért el.

Az okleveleket és a díjakat Bérczi László tűzoltó dandártábornok országos tűzoltósági főfelügyelő, Bittman Tibor tűzoltó dandártábornok, szolgálatvezető, valamint Tóth Tibor tűzoltó ezredes, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója adta át.