Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 24. péntek, Iván

Újbudai tűzoltók a 34. SPAR Budapest Maratonon

Újbuda   |   2019, október 1 - 13:10
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Dél-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség dolgozói is részt vettek a 34. SPAR Budapest Maraton Fesztiválon. A futóversenyekre harmincezernél is többen neveztek be, a maratoni távot csaknem hatezren futották le. A fő versenyszámot a Vasas SC két atlétája, Jenkei Péter és Gyurkó Fanni nyerte.

A Dél-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség állományából többen is részt vettek a hétvégi sporteseményen. Volt, aki egyénileg, más csapatban indult, néhányan a 42 kilométeres táv váltóját teljesítették.

A Családi futást teljesítette: Vernicz Ferenc tű. tzls.

A Riska 5 kilométeres Mini maratont teljesítette: Györffy András Hunor tű. őrm. és Bihari János tű. fhdgy.

A30 kilométeres távot teljesítette: Kaluz Róbert tű. ftőrm.

A 42,195 kilométeres távot teljesítette: Balogh Róbert tű. alez., dr. Bene Krisztián tű. őrgy., Mózes István tű. tőrm.

A 42,195 kilométeres váltót (8,3 km – 12,4 km – 9 km – 12,4 km) teljesítette: Pócsik Attila tű. ezds., Sinkó Flórián tű. tzls., Csató Dávid tű. tőrm. és Tóth Gergő tű. tőrm.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.