Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 24. péntek, Iván

Újbudai siker a Szlovák Triatlon bajnokságon

Újbuda   |   2014, július 30 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda két versenyzője is a dobogóra került a szlovákiai Országos Triatlon Bajnokságon Ógyallán. Ruzsás Dávid első, Király András harmadik helyezést ért el.

Ruzsás Dávid, az Uniqa Team Újbuda SE versenyzője győzött július 19-én Ógyallán (Hurbanovo) a harmadik alkalommal megrendezett Szlovák Országos Triatlon Bajnokságon. Az Újbudaiak közül Király András harmadik helyen végzett, Iklódi Zsolt pedig a 36. helyre került.

A sportolóknak 35 fokos hőségben kellett versenyezniük. Sprint távon 750 métert úsztak, 20 kilométert kerékpároztak, illetve 5 kilométert futottak a résztvevők, a hobbiversenyzőkre 350 méter úszás, 12 kilométer kerékpározás és 2 kilométer futás várt.

Újbuda/Pozsonyi Új Szó

Újbudai siker a Szlovák Triatlon bajnokságon

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.