Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 24. péntek, Iván

Újbudai siker a Gyermek Fitness Világbajnokságon

Újbuda   |   2014, július 16 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Évről-évre hozzák világbajnoki sikereiket a fitneszes „marcipános” lányok. Ezúttal a 6 éves Mersich Ditte szerzett ezüst-, az évek óta élvonalban versenyző 15 éves Osztermayer Dorka pedig bronzérmet az újvidéki Gyermek Fitnesz Világbajnokságon.

Az IFBB Nemzetközi Fitnesz Szövetség 2010 óta rendez Gyermek Fitnesz Világbajnokságot, ahonnan minden évben éremmel térnek haza a magyar versenyzők. A Marcipán Tánc és Fitness Közhasznú Sportegyesület gyerek fitneszeseire ismét büszkék lehetünk, mivel újabb sikereket szereztek a június 14-16. között a Szerbiai Újvidéken tartott Gyermek Fitness Világbajnokságon. A tizenkét országból érkező, korcsoportonként 20-23 fős mezőnyből csak a legjobb 6 versenyző jutott döntőbe.

Az egyesületből négy versenyző is jó helyezést ért el:
A 2007-2008-as korcsoportban: Mersich Ditte 2. helyen,
a 2005-2006-as korcsoportban: Göbölös-Szabó Dorka 5. helyen,
a 2001-2002-as korcsoportban: Oravecz Anna 6. helyen,
az 1999-2000-as korcsoportban: Osztermayer Dorka 3. helyen végzett.

A XI. kerületi Mersich Ditte szeptembertől az Újbudai Teleki Blanka Általános iskola 1. a osztályos tanulója lesz. Következő megmérettetésére október 25-én Budapesten a Gyerek Fitnesz Európa Bajnokságon kerül sor - mondta a kislány édesanyja.

A Marcipán SE versenyzőit felkészítették: Kuti Krisztina és Frank Szabina fitneszedzők, Cservenyák Gabriella az egyesület vezetőedzője és a Magyar Testépítő és Fitness Szövetség utánpótlásért felelős szakág vezetője.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.