Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 24. péntek, Gábor, Karina

Újbudai siker a Gyermek Fitness Világbajnokságon

Újbuda   |   2014, július 16 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Évről-évre hozzák világbajnoki sikereiket a fitneszes „marcipános” lányok. Ezúttal a 6 éves Mersich Ditte szerzett ezüst-, az évek óta élvonalban versenyző 15 éves Osztermayer Dorka pedig bronzérmet az újvidéki Gyermek Fitnesz Világbajnokságon.

Az IFBB Nemzetközi Fitnesz Szövetség 2010 óta rendez Gyermek Fitnesz Világbajnokságot, ahonnan minden évben éremmel térnek haza a magyar versenyzők. A Marcipán Tánc és Fitness Közhasznú Sportegyesület gyerek fitneszeseire ismét büszkék lehetünk, mivel újabb sikereket szereztek a június 14-16. között a Szerbiai Újvidéken tartott Gyermek Fitness Világbajnokságon. A tizenkét országból érkező, korcsoportonként 20-23 fős mezőnyből csak a legjobb 6 versenyző jutott döntőbe.

Az egyesületből négy versenyző is jó helyezést ért el:
A 2007-2008-as korcsoportban: Mersich Ditte 2. helyen,
a 2005-2006-as korcsoportban: Göbölös-Szabó Dorka 5. helyen,
a 2001-2002-as korcsoportban: Oravecz Anna 6. helyen,
az 1999-2000-as korcsoportban: Osztermayer Dorka 3. helyen végzett.

A XI. kerületi Mersich Ditte szeptembertől az Újbudai Teleki Blanka Általános iskola 1. a osztályos tanulója lesz. Következő megmérettetésére október 25-én Budapesten a Gyerek Fitnesz Európa Bajnokságon kerül sor - mondta a kislány édesanyja.

A Marcipán SE versenyzőit felkészítették: Kuti Krisztina és Frank Szabina fitneszedzők, Cservenyák Gabriella az egyesület vezetőedzője és a Magyar Testépítő és Fitness Szövetség utánpótlásért felelős szakág vezetője.

Újbuda