Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 18. szombat, Erik, Alexandra

Újbudai pedagógusok újévi köszöntése

Újbuda   |   2020, január 10 - 14:08
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az Újév alkalmából köszöntötték a kerületi oktatási intézmények vezetőit január 10-én az önkormányzat tanácstermében.

A rendezvény a Weiner Leó Katolikus Zeneiskola-Alapfokú Művészeti Iskola és Zeneművészeti Szakgimnázium diákjainak előadásával kezdődött, majd Homolay Károly, az Újbudai Gárdonyi Géza Általános Iskola igazgatója emlékezett a napokban elhunyt Beleznay Andorra, aki 1964-től nyugdíjazásáig dolgozott az albertfalvai Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatójaként.
Orosz Anna alpolgármester várakozással tekint az esztendőre. Szerinte most van itt az ideje, hogy a tervekből és az ígéretekből konkrét intézkedések és valós tettek legyenek. Jelenleg tart az oktatási intézmények fejlesztési és támogatási igényeik felmérése. Úgy véli, a kerületi intézményeknek is a munkaerőhiány okozza a legnagyobb problémát, ezért az önkormányzat számára fontos a jól dolgozó pedagógusok megtartása, hogy megőrizze az oktatás magas színvonalát. – Szeretnénk, ha nyitott, értő és gondolkodó generációk nevelkednének, hogy később aktív és tudatos kerületi polgárokká váljanak - fogalmazta meg az újévi célokat az alpolgármester.

Simicskó István, Újbuda országgyűlési képviselője felhívta az igazgatók figyelmét, hogy vezetési elveik között mindig tartsák szem előtt az értékalapú gondolkodást, a jó légkörben végzett csapatmunkát, legyen erős felelősségérzetük, gondolkodjanak tágabb összefüggésekben, legyenek lelkesek, igazságosak, kreatívak, hatékonyak, őszinték és alázatosak, hogy meg tudják mutatni a helyes utat. Úgy véli, fontos az érzelmi intelligencia fejlesztése is.

Molnár Gyula, Újbuda országgyűlési képviselője reméli, hogy az idei év az oktatásban is sikeres lesz, amikor megvalósulhatnak a közös tervek. Lapunknak elmondta, hogy a városvezetés ismeri szülők és pedagógusok igényeit, és hogy mire van szükségük a gyerekeknek. Ezek kielégítéséért, a problémák és hiányosságok megoldásáért dolgozik a városvezetés – állítja.

A rendezvényen részt vett számos önkormányzati képviselő, hivatali vezető, valamint Hományi Tamás Márton tankerületi igazgató és Laucsek István szakmai igazgatóhelyettes is.

D. B. S.

Címkék: