Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 19. péntek, Emília

Újbudai pedagógus kapott Apáczai Csere János-díjat

Újbuda   |   2018, június 4 - 13:02
Nyomtatóbarát változatSend by email

Pedagógusnap alkalmából az ország legkiválóbb tanítóit és tanárait köszöntötte Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a Pesti Vigadóban. Az ünnepeltek között volt Palánczné Németh Zsuzsanna, a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Újbudai Szakiskolájának igazgatója is.

Kásler Miklós és Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős helyettes államtitkár négy különböző díjjal jutalmazta a pedagógusokat, értékelve ezzel az oktatási-nevelési területen végzett kiemelkedő munkájukat. Átadták az Eötvös József- és Apáczai Csere János-díjakat, a Szent-Györgyi Albert-díjakat (a felsőoktatásban dolgozóknak), a kiemelkedő óvodapedagógiai munkáért a Brunszvik Teréz-díjakat, továbbá a gyerekek harmonikus személyiségformálásában kiemelkedő munkáért adományozható Németh László-díjakat.

Az ünnepségen elismerték a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Újbudai Szakiskolájának igazgatóját, Palánczné Németh Zsuzsannát is. A pedagógus, aki fél évszázada van a pályán és ebből harmincöt évet dolgozott Újbudán, Apáczai Csere János-díjat vehettet át a minisztertől. A Leiningen utcai speciális intézményben 2000 óta képeznek pszichés fejlődési zavarokkal küzdő és tanulásban akadályozott fiatalokat, gyógypedagógiai nevelést is biztosítva számukra.

D.B.S.