Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 21. vasárnap, Dániel, Daniella

Újbuda nincs veszélyben a Budaörsi tűz miatt

Újbuda   |   2017, április 25 - 12:41
Nyomtatóbarát változatSend by email

Kigyulladt egy gyógyszergyári épület kedd délelőtt Budaörsön - közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A XI. kerületi lakosság egyenlőre nincs veszélyben, a gazdagréti lakótelep is messze esik a helyszíntől. Ennek ellenére a biztonság kedvéért az ablakokat célszerű zárva tartani a tűzeset időtartama alatt - figyelmeztetnek a szakemberek.

Ötszáz méteres sugarú körzetben elzárkózást rendeltek el a Budaörsön, a Vasút utcában lévő raktár tüze miatt. A település keleti területén érintett lakosokat hangosbemondón keresztül tájékoztatják erről és kiürítik a közeli hipermarketet is.

A mintegy 5000 négyzetméteres épület raktárrésze kapott lángra, amit több tűzoltóegység kezdett el oltani. Az épület kétharmadát érinti a tűz, de az erős szél miatt gyorsabban terjednek a lángok.

A helyszínen a legmagasabb riasztási fokozat szerint törökbálinti, érdi, fővárosi tűzoltók dolgoznak, a munkát a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. Pócsik Attila tűzoltó ezredes, kirendeltségvezető elmondta, hogy a XI. kerületi lakosság egyenlőre nincs veszélyben, a gazdagréti lakótelep is messze esik a helyszíntől. Ennek ellenére a biztonság kedvéért az ablakokat célszerű zárva tartani a tűzeset időtartama alatt.

A levegő összetételét a fővárosi, valamint a Fejér megyei katasztrófavédelmi mobil labor vizsgálja, több magasból mentő szer is a helyszínre tart.

Újbuda