Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 23. csütörtök, Emőke

Újbuda felkészül a télre

Újbuda   |   2016, december 2 - 10:46
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az utcákról eltakarították a lehullott és elszáradt faleveleket, az avart több helyen kupacba szedték, majd elszállították az Újbuda Prizma Nonprofit Kft. szakemberei. Az önkormányzattal közösen megszervezett „Tisztaságot Újbudán!" nagytakarítási akció véget ért, a kerület felkészül a télre.

Az Újbuda Prizma Nonprofit Kft. még ősszel megállapodott a FKF Zrt-vel, hogy a kerület közterületein együtt, összehangolva végzik az utak sarabolását, járdák és zöldfelületek takarítását. - Így hatékonyabbak voltak, gyorsabb és látványosabb eredményt értek el - mondta Csernus László, önkormányzati képviselő.

A Prizma nagytakarítási programja minden évben körzetekre bontva végzi az avar valamint a „lágyabb” zöldhulladék elszállítását. Ebből a hulladékból komposzt lesz, amelyhez a lakosság felcímkézett zsákokat igényelhet, amelyekbe elhelyezheti a lehullott lombot vagy a kigyomlált gazt - tette hozzá Lőrincz Gergely az Újbuda Prizma Nonprofit Kft., ügyvezetője.

A Tisztaságot Újbudán! program során nemcsak a háztartásokban vagy azok körül keletkezett zöldhulladékot szállítják el, hanem kitakarítják, csinosítják is a közterületeket. A nagytakarítás jellemzően az aprítékolás után zajlik, hogy a nagyteljesítményű gép munkája után a földön visszamaradt nyesedék is eltűnjön az utcákról, közterületekről.

T. K.