Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 18. szombat, Erik, Alexandra

Újabb útfelújítások a kerületben

Újbuda   |   2014, szeptember 23 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Ismét felújított útszakaszokat adott át Újbudán Hoffmann Tamás polgármester és a beruházásért felelős Újbuda Prizma Nonprofit Kft. A munkálatok során a Torma utca egyik járdaszakasza és a Fegyvernek utca parkjának gyalogútjait építették újjá.

Elsőként Kelenvölgyben a Torma utcában elkészült járda előtt vágta át a szalagot Hoffmann Tamás polgármester. A felújított szakasz régóta rossz állapotban volt, helyiek szerint a feltöredezett, keskeny járólapok annyira balesetveszélyesek voltak, hogy az iskolások is inkább az úttesten közlekedtek.

- Az óvodák, iskolák közelsége, valamint a környéken élő idősek miatt is fontos, hogy biztonságos legyen a közlekedés ezen a szakaszon – mondta Hoffmann Tamás a 240 méter hosszan megújult járda átadásán.

A másik új út Albertfalván, a Fegyvernek utcában készült el, az önkormányzat a lakóházak közötti kis park közlekedőútjait építette újjá, a korábbi gyöngykavics borítást szilárd burkolatra cserélték. A Mezőkövesd utcához közeli téren áthaladó utakon jelentős a gyalogos közlekedés, többségük a villamosmegállóhoz, a Savoya Park irányába igyekszik.

T.D. - ÚjbudaTV