Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 4. kedd, Ferenc

Újabb térfigyelő kamerák Újbudán

Újbuda   |   2020, december 1 - 16:14
Nyomtatóbarát változatSend by email

2020. november közepén 3 új, napelemes kamerarendszert szerzett be Újbuda, amit mobil kameraként, több helyszínen is lehet alkalmazni térfigyelő eszközként. Ha egy helyszínen elérte a célját, tovább lehet vinni és máshol felszerelni, hisz semmilyen külső áramforrást nem igényel, valamint a beépített LTE modem révén folyamatosan kommunikálni tud a központtal, ahova közvetíti az élőképet.

A 3 különálló, napelemes áramforrással működő és 18x optikai zoomra képes kamerarendszer jelenlegi fő célja, hogy a kerület kritikus pontjain az illegális szemétlerakókat lefülelje. Jelenleg a Létra utcában és a Hamzsabégi úton szereltek fel 2 kamerát, a harmadik pedig a Törökugrató utcában próbálja megtalálni az ott parkoló autókat rendszeresen összekarcoló rosszakarót.
Mindhárom kamera felvételeit az Újbuda Közterület-felügyelet kezeli, innen pedig szükség esetén a rendőrségnek továbbítják - feljelentéssel együtt, ha szabálysértés történik.
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.