Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 24. péntek, Iván

Újabb szenior siker a kerületben

Újbuda   |   2014, július 14 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Jól szerepelt a hétvégén Szombathelyen tartott Vasi Vasember olimpiai távú triatlonversenyen Sáthy István, a Budai XI. SE versenyzője. Az ország legrégebbi triatlon versenyén megvédte senior bajnoki címét. A verseny 1,5 kilométer úszásból, 40 kilométer kerékpározásból és 10 kilométer futásból állt.

Nemrég számoltunk be a Budai XI. SE triatlon versenyzőjének, Sáthy Istvánnak a Középtávú Bajnoki győzelméről. Az azóta eltelt hónap szorgos munkával, egy balassagyarmati ellenőrzőversennyel és formaidőzítéssel telt.
Sáthy a múlt hétvégén a 30. Vasi Vasember Olimpiai távú Amatőr Országos Bajnokságon, Szombathelyen előzte meg magabiztos versenyzéssel ellenfeleit és védte meg 2012-ben és 2013-ban szerzett bajnoki címeit. A sportoló ezzel bizonyította, hogy évek óta egyeduralkodó az 50 éven felüliek korosztályában.

A triatlonista rövid pihenőt követően folytatja a felkészülést a Budapest 70.3 IRONMAN versenyre, többek között egy 10 napos edzőtáborral és sprint versennyel Fadd-Domboriban.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.