Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 23. szombat, Tekla

Újabb okostantermet adtak át a kerületben

Újbuda   |   2017, június 8 - 15:26
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újabb okostantermet adtak át a kerületben, ezentúl az Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskola diákjai is élvezhetik a digitális oktatás és tanulás előnyeit, hat másik intézménnyel együtt.

A legújabb okostanterem és az alkalmazásához szükséges eszközök átadásakor környezetvédelemről szóló tanórát tartottak az Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskolában. A tanár és a tanulók azt demonstrálták, hogyan lehet a digitális eszközök segítségével megtanulni, miként járulhatnak hozzá a fenntartható fejlődéshez. A leendő felhasználók az alkalmazások használatát is megismerték, majd kitöltöttek és végül értékeltek egy tesztet az interaktív tábla segítségével.

– Magyarországon a Digitális Jólét Program részeként átfogó digitális oktatási stratégia készült – emlékeztetett az átadáson Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos. – A világon kevés helyen készült olyan digitális oktatási stratégia, amely a teljes rendszerre kiterjed – emelte ki a programért felelős biztos. – A cél a köznevelés, a szakképzés, a felnőttkori képzés egészének fejlesztése, a digitális átalakítási program végrehajtása. A 150 milliárd forintos kormányzati és uniós forrásból, valamint a szolgáltatók beruházásaiból megvalósuló hálózatfejlesztési program mellett 2018-ra továbbcsökken az internet áfája – hangsúlyozta Deutsch Tamás –, befejeződik a teljes oktatási rendszer digitális átalakítása és a wifihálózat országos fejlesztése. Minden tanteremben elérhető lesz a világháló, az összes településen lesz legalább egy széles sávú wifielérési pont, a térítésmentes képzésekkel pedig javulhatnak a lakosság digitális kompetenciái, és ezzel elhelyezkedési esélyei is – tette hozzá. A miniszterelnöki biztos hozzáfűzte: folyamatosan fejlesztik a mobilinternet-hálózatot is, a magyarországi rendszer az elmúlt három évben a világ legjobbjai közé került. 2020-ra minden hazai iskolában lesznek okostantermek a szükséges eszközparkkal együtt. Ehhez az államnak együtt kell működnie az önkormányzatokkal, az iskolafenntartó alapítványokkal és az egyházakkal is

Deutsch Tamás közölte azt is, hogy a következő hetekben megjelenik a szolgáltatók kínálatában a kedvező árú Digitális Jólét Alapcsomag, a jövőben pedig a versenynek köszönhetően még olcsóbbak lehetnek az előfizetések.

T. K.