Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 27. hétfő, László

Újabb okostantermek a kerületben

Újbuda   |   2019, április 5 - 08:36
Nyomtatóbarát változatSend by email

Öt új okostantermet adott át Hoffmann Tamás polgármester, ezzel tizenkettőre emelkedett azok száma a kerületben.

Az első saját fejlesztésű okostantermet 2016-ban alakították ki a Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnáziumban az Újbuda Smart City program részekén. Az újítás hamar népszerűvé vált, így a most beüzemelt öt új egységgel tizenkettőre emelkedett az okostantermek száma a kerületben. - Az Okos Tanterem programmal az volt a célunk, hogy az eszközök segítségével még hatékonyabbá tehessük az újbudai iskolákban folyó munkát és megmutassuk a diákoknak azt, hogy a mindennapi kommunikáción és a szórakozáson túl, azok hogyan lehetnek igazán segítségükre a tanulásban – hangsúlyozta Hoffmann Tamás polgármester az Újbudai Petőfi Sándor Általános Iskolában rendezett ünnepélyes átadón.

Egy intelligens tanterem felszerelése közé tartozik egy érintőképernyős kijelző, azaz tábla, az azt vezérlő számítógép, tanári notebook, az osztály létszámától függően 35-40 tabletből, azok biztonságos tárolására és feltöltésére szolgáló szekrény, a teremben zárt WiFi hálózatot biztosító router, a tananyagok egy részét adó szoftver, valamint az oktatási keretrendszer. Utóbbi képes feladatok küldésére és a tanulók által adott válaszok kiértékelésére.

Újbuda Önkormányzata eddig 120 millió forintot költött a okostantermek kialakítására és folyamatos a pedagógusok továbbképzése, valamint a digitális tananyagok fejlesztése is. A kezdeményezésre a piac is felfigyelt: a UPC Magyarország az elmúlt évben két újbudai iskolának adományozott Digitális Tantermet.

Így működik egy okostanterem: https://bit.ly/2uBiPPP

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.