Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 19. vasárnap, Ivó, Milán

Újabb közösségépítő beruházások Gazdagréten és Sasadon

Újbuda   |   2015, október 29 - 13:04Nyomtatóbarát változatSend by email

A közelmúlt és a jövő gazdagréti és sasadi beruházásairól volt szó a hagyományteremtő szándékkal indított közéleti fórumon Gazdagréten. Király Nóra alpolgármester, a választókerület képviselője azt kérte a környéken élőktől, hogy véleményükkel, javaslataikkal járuljanak hozzá a városrész további fejlődéséhez.

Nem csak az eddigi beruházásokról, hanem a jelenleg futó fejlesztések zárásáról is beszámolt a Gazdagréti Közösségi Házban hagyományteremtő szándékkal létrehozott közéleti fórumon Király Nóra alpolgármester. A választókerület képviselője Kerékgyártó Gábor és Sass Szilárd önkormányzati képviselők társaságában osztotta meg eddigi tapasztalatait. Kifejtette, továbbra is várja a környék lakóinak véleményét és javaslatait. Állítja, a közösségépítés érdekében további lépésekre van szükség.

Az eddigi beruházások a lakók kényelmét és biztonságát szolgálták. Király Nóra a fórum-sorozat első ülésén hosszan sorolta az eddigi fejlesztéseket, hozzátéve, ezek nem valósulhattak volna meg a kerület által jóváhagyott költségvetési támogatások nélkül. Példaként említette a 700 méteres gumiborítású futókör és fitneszpark kialakítását, a Csíkihegyek utcai Általános Iskolában megnyitott Judo Akadémiát, a Rétköz utcai szervizúton az autólopások miatt kiépített térfigyelő-kamerarendszert. Szó volt továbbá arról is, hogy kezdeményezésére hétvégenként bárki ingyen használhatja az egyik helyi középiskola sportpályáját.

További tervei között évi két futóverseny bevezetését, a Mikulás és adventi rendezvények megszervezését említette. Király Nóra kiemelt feladatának tartja a nők és a családok érdekérvényesítését, védelmét, szerepük fontosságának hangsúlyozását is kiemelt feladatának tartja. A jelenlévő képviselők támogatása mellett az egészségüggyel kapcsolatos megelőző programokról és a prevenció fontosságáról, a mentális egészségre fókuszáló iskolai oktatásról is szót ejtett.

T.K.