Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 24. szerda, György

Újabb illegális hulladék a Hamzsabégi úton

Újbuda   |   2021, január 21 - 11:13Nyomtatóbarát változatSend by email

Ismét illegális hulladékkal telt meg a Hamzsabégi úton lévő szelektív hulladéksziget környezete. Az Újbuda Prizma munkatársai elszállították azt és a térfigyelő kamerának köszönhetően a közterület-felügyelet feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, ahogy tette ezt eddig már 11 alkalommal.

Mi nem adjuk fel, még ha kilátástalannak tűnik is ez a harc a folyamatosan keletkező illegális szemétkupacokkal szemben! Ugyanakkor ebben a munkában csak akkor lehetünk eredményesek, ha közösen óvjuk, védjük, tisztán tartjuk a kerületet!
Január első két hetében közel 300 m3 illegális hulladékot, lomot gyűjtöttek be az Újbuda Prizma munkatársai. Ez annyi szemét, mintha 7500 db konyhai szemetesnyi hulladékot szednének össze. Szemét alatt igen sokféle hulladékra kell gondolni: gumiabroncs, sitt, kanapé, háztartási szemét is van közöttük.
Az elmúlt év végén a környező kerületekkel ellentétben megtartottuk a lomtalanítást, a veszélyes hulladék gyűjtést, folyamatosan nyitva a Bánk bán utcai hulladékudvar (https://www.fkf.hu/lakossagi-szelektiv-hulladekgyujto...).
A köztisztaság közös ügyünk, tegyünk érte! Vigyázzunk a környezetre, amelyben élünk!