Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 30. csütörtök, András, Andor

Új partnervárosa van a kerületnek

Újbuda   |   2016, június 28 - 14:58
Nyomtatóbarát változatSend by email

Együttműködési megállapodást írt alá Hoffmann Tamás polgármester a kerület új testvérvárosa, Zoliborz első emberével.

A II. Magyar-Lengyel Partnervárosok Találkozója alkalmából fogadta Újbuda polgármestere a lengyelországi Zoliborz (Varsó egyik városrésze) első emberét és a városból érkező delegációt. Hoffmann Tamás és Krysztof Bugla a Danubius Hotel Gellértben írt alá együttműködési megállapodást. A szerződés értelmében a két városrész kötelezettséget vállal a barátságok építésére és ápolására. A partnervárosok közötti együttműködést egyesületekre, szervezetekre és személyekre vonatkozó csereprogrammal segítenék elő. Hoffmann Tamás és Krysztof Bugla bátorítja a fiatalokat arra, hogy látogassanak el Varsóba és Budapestre, hogy megismerkedjenek testvérvárosuk kultúrájával és hagyományaival, hogy segítsék egymás fejlődését.

A megállapodás aláírásakor Újbuda másik lengyel partnervárosa, Ustron küldöttsége is jelen volt, hozzájuk Uston másik magyar partnervárosa, Hajdúnánás polgármestere, Juhász Endre László is csatlakozott.

A delegáció ellátogatott a Honvédelmi Minisztériumba is, a vendégeket Simicskó István, honvédelmi miniszter, Újbuda országgyűlési képviselője fogadta.

T. K.