Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 21. péntek, Alajos, Leila

Új jegyautomata a Kelenföldi vasútállomáson

Újbuda   |   2015, december 16 - 12:16
Nyomtatóbarát változatSend by email

Európai Uniós forrásból újítja meg elővárosi jegyautomata hálózatát a MÁV-Start. A vasúttársaság 110 darab modern, érintőképernyős jegyértékesítő automatát telepített elsősorban a nagy forgalmú budapesti pályaudvarokra és az elővárosi vasútvonalak egyes állomásaira, köztük a kelenföldire is.

Új jegyértékesítő automatákat helyezett üzembe budapesti vasútállomásokon, köztük a Kelenföldi pályaudvaron is a hazai vasúttársaság. Ezek mindegyike alkalmas vasúti bérlet és menetjegy vásárlására, valamint az interneten megváltott jegyek kinyomtatására. A készülékeket az utasok tájékoztatására is felkészítették, a vonatinfóból nyert valós idejű adatokkal.

Az automatákból bármely belföldi viszonylatra lehet jegyet váltani, továbbá havi, félhavi és 30 napos bérlet, élőállat és kerékpárjegy is vásárolható. A kosárfunkciónak köszönhetően egyszerre több jegy vásárlására is. A gyorsvonati pótjegyet, az IC pót-, illetve helyjegyet a program automatikusan a kosárba teszi, ha az a kiválasztott utazáshoz szükséges. A készülékek a nap huszonnégy órájában készpénzzel és – akár PayPass – bankkártyával is használhatók, előzetes regisztráció alapján a számlaigénylés is megoldható.

Az automaták működésével kapcsolatos esetleges észrevételeket a MÁV-START ügyfélszolgálati elérhetőségein – 06-40-49-49-49, informacio@mav-start.hu, eszrevetel@mav-start.hu – várja.

Újbuda