Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 22. hétfő, Magdolna

Új helyre költözik a Szatyor Art Space

Újbuda   |   2015, szeptember 4 - 12:49
Nyomtatóbarát változatSend by email

Új helyre, a Bartók Béla út másik oldalára költözik a budapesti Szatyor Art Space. A megújuló galéria és szellemi műhely szeptember 10-én este 7-től a Városnézés-Public Art dokumentációk című tárlat megnyitójával indítja a szezont és a 10. PLACCC Fesztivált.

A budai Szatyor Galéria új térbe költözik, a megújuló kiállítótér és szellemi műhely az út túloldalán, a Bartók Béla út 33. szám alatt, az egykori textilbolt helyén lesz. A galéria a bárt maga mögött hagyva a jövőben csak a képzőművészetre összpontosít Szatyor Art Space néven.

Első kiállítása szeptember 10-én, csütörtökön 19 órakor nyílik Városnézés-Public Art dokumentációk címmel, a tárlat a budapesti köztéri művészet különböző lehetséges irányvonalait járja körül, a válogatás az elmúlt évtizedben köztéri alkotásait mutatja be. Az albumszerűen, egymás mellett felsorakozó dokumentációs anyag betekintést nyújt abba is, hogy a public art munkák mennyire más léptékűek lehetnek: van, ahol a művészek a finomabb kipótlás vagy drasztikusabb átalakítás eszközével éltek, máshol pedig a szituáció új, idegen kontextusteremtő erejét használták ki.

A kiállító művészek Antal Balázs, Boros Lőrinc, a Nem Mi Voltunk! Crew, Sárai Borbála Luca, Soós Károly, Sugár János és Szűcs Attila. A kiállítás kurátora Kenéz Réka.

Helyszín: Szatyor Art Space (1111 Budapest, Bartók Béla út 33.)

Megnyitó: 2015. szeptember 10. (csütörtök) 19 óra

A kiállítást megnyitja: Mélyi József művészettörténész

Megtekinthető: 2015. szeptember 11. – 2015. november 8.